Idag blev det plommonspäckad fläskkarré. Alltid lika gott.
Ingredienser:
- 1 kg fläskkarré
- Katrinplommon
- Pepparkorn
- Lagerblad
- Smör
Till såsen
- Kalvfond
- Salt
- Peppar
Servera med morötter, vinbärsgelé samt kokt potatis.
Gör så här:
Gör hål i karrén och stoppa in katrinplommon lite här och där. 8 – 10 plommon på en fläskkarré på ett kilo. Ta fram gjutgärnspannan. Lägg i smöret och bryn köttet så att det får en liten yta runt om. Sänk värmen och fyll upp med vatten så att det täcker ungefär halva köttbiten. Lägg i lagerbladen och hela pepparkryddor, gärna vit, svart och kanske grönpeppar. Låt det hela puttra i ca 45 minuter. Vänd på köttet och låt det puttra ytterligare ca 45 minuter. Ta upp och skär i skivor och låt plommonen sitta kvar. Se till att det finns lagom mängd vatten hela tiden.
Såsen:
Ta skyn av det som köttet kokade i. Häll i lite fond, salta och peppra till angenäm smak. Kanske behöver redas av, så att den tjocknar lite.
Middagen är klar.