Lite slött är det att ordna en ugnsbakade kyckling. I princip lägg filéerna på ett ugnssäkert fat och smör. Ugnen på 200. Och in i knappt en timme. Krydda och det är klart.
Ingredienser 2 pers
2 kycklingfiléer
Kryddor
Smör
Potatis
Vispgrädde
Ev lite buljon
Gör så här:
Hasselbackspotatis: Skala och skiva potatisen, dock inte hela vägen. Den ska sitta ihop. Lägg smör i botten på en eldfast fat. Lägg i potatisen. Krydda. Jag lägger på salt och paprika. På slutet drar jag några varv med pepparkvarnen.
Kycklingen lägger du i ett annat eldfast fat. Lite smör i botten. Och så in med allt i ugnen. Om du vill ha lite bättre smak och saftigare, så öser du både potatisen och kycklingen var 15 minut. När det är klart häller du av både potatisen och kycklingspaden i en kastrull. Koka upp och häll i lite buljong och grädde. Smaka av med kryddor.
Servera med vinbärsgelé.