Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Årets skinka kommer från Pärssons. Den får absolut högsta betyg. Lättrökt skinka, jodå det fanns de i familjen som var lite skeptiska. Efter provsmakningen är alla helt överens. Det blir julens höjdare.
Ingredienser:
4 – 5 kilo lättrökt skinka från Pärssons
Lagerblad
Kryddpeppar
Senap
Dijonsenap
1 ägg
Ströbröd
Gör så här:
Fram med skinkgrytan. Plocka av plasten från skinkan och låt nätet sitta kvar. Skölj av skinkan under kallt vatten. Lägg därefter i skinkan i grytan och fyll upp med vatten, så att det täcker skinkan. Lägg i några lagerblad och kryddpeppar. Låt det hela koka upp, skumma av. Sedan drar du ner värmen så att det skjuder. Räkna med knappt en timme per kilo. Bäst får du med en stektermometer. 74 grader blir perfekt.
När skinkan är klar tar du upp den. Låt rinna av en liten stund. Sätt på ugnen på 225 grader. Skär av svålen, men lämna lite fett kvar. Även om du inte äter fettet så ser det vackert ut. Blanda ägg, senap och Dijonsenap. Bred på det över skinkan. Till sist lägger du på ströbröd. Grädda i ugnen tills det får färg.
Spaden kan du använda för dopp i grytan eller grönkålen (långkålen).
När du tagit ut skinkan gäller det att låta den vara ett tag. Låt den åtminstone svalna några minuter innan du provsmakar…