Julköttbullar

Julköttbullar, ja bara ordet får det att vattnas i munnen. Du kan naturligtvis laga till dessa köttbullar när som helst på året. Servera då med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon. Smaskigt. Här ska jag ha dom på julbordet.

Ingredienser:
800 gr blandfärs, 70% nöt 30% fläskfärs om det går
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
2 msk vatten
0,5 dl ströbröd
2 – 3 ägg
2 – 3 gula lökar
1 medelstor kokt potatis
Salt & peppar

Och om du är på gott humör kan du lägga i några nypor farinsocker och kryddpeppar. Och gärna lite paprikakrydda.

Gör så här:
Börja med att blanda grädde, mjölk, ägg, vatten och ströbröd. Sedan hackar du löken och bryner den lite lätt i stekpannan. När det är klart blandar du i färsen och löken i blandningen. Krydda nu med salt och peppar till angenäm smak. Rulla sedan små köttbullar på 25 – 30 gram styck. Stek i stekpannan eller på en långpanna i ugnen.

När de är färdiga blir det troligtvis julbordets höjdare…

20121223-143222.jpg