Denna rätt lärde jag mig att tillaga på 1970-talet. En kompis som var på besök. Holm hette han och an visade mig detta, som sedan har varit en favorit.
Ingredienser:
En lagom bit falukorv
En gul lök
Rödbetor
Senap
Smör
Gör så här: sätt ugnen på 225 grader. Ta av skinnen på korven och dela den på mitten, titta på bilden. Lägg den i den smörade formen. Lägg senap på sidorna. Skala och hacka löken. Ta upp tillräckligt med rödbetor och hacka. Fyll upp öppningen i korven.
I dag är jag på extra gott humör, så jag tog ett paket bacon. Skar i små bitar ock fräste i lite smör, och hällde överst.
In i ugnen i 35 minuter. Det ska vara så att det nästan ser bränt ut. Servera med kokt potatis och senap som tillbehör. Ett glas kobärsa (mjölk) piggar alltid upp.
Bilden är tagen innan det åker in i ugnen.