Nu vet jag vad Sivri Paprika är…

Vi ska ha sallad i afton. Det innebär en del grönt. Så när jag besökte butiken för inhandling, så jag en ny sorts paprika. Spännande och så i med den i korgen. Jag fick dock ganska snabbt en känsla av Chilipeppar. Slog bort tanken direkt, det stod ju paprika.

Väl hemma började jag skära. Misstänkt lukt av Chilipeppar. Nu kunde jag icke stilla min nyfikenhet utan tog fram påsen och läste. Jodå SIVRI PAPRIKA är en mildare variant av Chlipeppar. Den är grön. Hmm, tur att jag inte hävde i halva påsen i salladen. Till sitt försvar ska sägas att den var väldigt god. Äter utan problem upp hela påsen inom kort…

Som ni ser på bilden heter det Sivri Peber på utrikiska (Danska?). Varför kunde man då inte vara lika smart i Sverige och kalla den för Sivri Peppar? Nejdå, pillra till det och peta in en paprika mitt i allt. I vart fall jag gick på det, om än med nöje efter att ha smakat, men det är en helt annan historia…

20130424-170034.jpg