Bingolotto

Bingolotto är väl en av svenska TV-värdens större lyckade satsningar. Jag är inte helt säker på hur det förhöll sig, men var inte bingospelet på nedgång under 1980. Och så kom goe Loket Olsson in i bilden och skapade denna hysteri.

Jag ska inte säga att jag har suttit klistrad framför apparaten varje gång. Ibland har jag spelat, mest för att ungdomar i omgivningen har behövt bli av med spelbrickor. Någon liten hundralapp är indragen. Om allt summeras, så har jag nog ett underskott. Dock icke större än att jag kan leva med det.

Anledningen till detta spels popularitet är som jag ser det två. Dels Lokets folklighet, dels spelets enkla regler. Det gäller att få en eller flera rader med siffror som bingovärdar ropar upp. Kan det bli enklare? Troligtvis icke.

Numera går Bingolotto utför. Man har tappat spelare och tittare. I stället har säkerligen Internet tagit över. Svenska spel har sin variant och det finns många andra aktörer. Du hittar betydligt mera information på denna länk.