Min bästa äppelmos

Det är inte kul, eller så är det riktigt kul. När de svenska äpplena börjar mogna har mycket av sommaren passerat. Då är det tur att äpplen r en sådan oerhört bra frukt som kan användas till mycket. Jag bara älskar äpplen, så därför kommer det att komma en hel del recept där äpplen ingår på ett eller annat sätt. Jag börjar med min bästa äppelmos. Lika enkel att göra, lika god är den att äta. Antingen till pannkakor eller med mjölk eller… Ja du förstår när du provat.

Ingredienser:
1 kilo äpplen
250 gr syltsocker
3 dl vatten

Gör så här:
Skala och kärna ur äpplena. Dela efterhand i mindre bitar och lägg i kallt vatten.när allt är klart, slå av vattnet och lägg i en kastrull. Lägg på sockret och slå på vatten. Koka upp och skumma eventuellt av. Låt koka i cirka 15 minuter eller tills det blir mos. Har du en stavmixer kan du gärna använda den.

Häll upp på varma burkar när moset svalnat lite. Sätt på locket och du har en riktigt god mos.

Njut

20130805-171031.jpg