Det här är ju en riktig klassiker. Pannbiff med stekt lök, potatis och pressgurka. Vill du festa till ordentligt, ja då serverar du med hemgjord lingonsylt.
Ha i följande till sex personer:
800 blandfärs
1 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
1 ägg
lite koncentrerad kalvfond
Salt & Peppar
Smör till stekning
2 – 3 gula lökar
Gör så här: Börja med att blanda grädde, ströbröd, ägget kalvfonden och krydda upp med salt och peppar till angenäm smak. Blanda i köttfärsen till en jämn smet. Dela upp på sex – sju bitar. Forma biffar och lägg på ett skärbräde som du skölt med vatten. Sätt på stekpannan och lägg i en klick smör. När det tystnat lägger du i biffarna. Se till att de har plats. Stek hellre fler gånger.
Gör gärna en god skysås av stekskyn från pannbiffarna. Skala och skiva löken. Stek den gyllenbrun i en stekpanna med smör.
Servera med nykokt potatis, pressgurka och i lyxfallen, hemkokt lingonsylt. Bara att njuta.