Perfekta pannbiffar med vispgrädde
Ny stekpanna, och så blev det nya pannbiffar. Lite annorlunda recept eftersom jag inte stekte löken utan la i den direkt.
Ingredienser fyra personer:
- 500 gr blandfärs 70/30
- 1 gul lök
- vispgrädde
- 2 ägg
Gör så här:
Blanda färsen, äggen, vispgrädde (kanske 0,5 dl) samt den gula löken, som du redan har skalat och hackat. Det blir en ganska lös smek. Ta fram favoritstekpannan, sätt den på plattan, som du givetvis har satt på. Lägg i lite smör som ska tystna. Forma smeten till sju – åtta biffar. Lägg tre – fyra stycken i stekpannan. Stek varsamt så att de är genomstekta och har en fin stekyta.
Servera med kokt potatis, skysås och kanske lite hemkokta lingon. Njut.
En variant på potatisen
En variant på potatisen kan vara en lyxig potatismos. Det finns ju grädde i pannbiffarna, så varför inte skapa en god potatismos som har grädde i sig i stället för mjölk. Jag har vid några tillfällen gjort det, med alldeles förträffligt resultat. Undvik att räkna kalorier den dagen.