Jag stickr ut nosen lite och säger att detta borde vara, åtminstone en kandidat, till julens godaste köttbullar. De går åt, det vill jag lova. Du behöver följande
ingredienser:
600 gr köttfärs (Jag har blandfärs, ca 20% fett)
0,5 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 gul lök
2 ägg
Salt och peppar
Gör så här:
Häll i ströbrödet i en bunke. Fyll på med vispgrädde och låt det svälla i fem minuter. Hacka den gula löken. Lägg i resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt det hela stå i tio minuter. Rulla lagom stora köttbullar och lägg på en smord plåt. När du är klar, sätt in det i ugnen, som du har satt på ca 225 grader. Det tar ca 15 – 20 minuter innan köttbullarna är klara. Du kan givetvis steka köttbullarna i stekpannan.
Så, nu har du skapat en ny succé.