Förrätt, Emilskinka, ägg och godsaker

Lite Emilskinka

Ja, man kan kalla godsakerna för vad som helst. Mojs, röra eller vad som nu är lämpligt. Oavsett vilket, så är det gott och passar ofta perfekt till en förrätt. Denna är enkel att göra, och du kan variera den efter eget behag.

Till fyra personer behöver du följande ingredienser.

  • Fyra skivor vitt bröd, eller ditt favoritbröd.
  • 1 dl Créme Fraiche
  • 1 halv gul lök
  • 0,5 dl majonäs
  • 40 gr grönmögelost, Saint Agur
  • 4 – 6 ägg
  • 8 skivor Emilskinka (Eller motsvarande rökt skinka)
  • Kaviar

Gör så här:

Koka äggen sagom hårda, fem – sju minuter. Häll på kallt vatten och låt stå. Blanda Créme Fraiche och majonäsen till en slät smet. Hacka löken i små små bitar och lägg i. Slutligen lägger du i osten och försöker blanda den så att det bara finns ett fåtal bitar kvar. Har du valt samma ost som jag har, Saint Agur, så behöver du inte salta. osten i sig är tillräckligt salt. Om du har tid, låt denna blandning stå en timme eller två. Smakerna blandas då på ett trevligt sätt.

Montera på detta sättet:

Ta fram brödrosten och rosta dina brödskivor. Byter du ut det vita brödet mot ditt egna favoritbröd, får du avgöra om du vill rosta eller ej. Fördela blandningen mellan de fyra brödskivorna. Skala och skiva äggen och lägg en sträng skivade ägg diagonalt på varje bröd. Rulla ihop skinkan och lägg en bit på varje sida. Toppa med lite kaviar. Skulle du ha färdig ättiksgurka hemma, så piggar det upp om du lägger på några skivor på varje smörgås.

Servera gärna med ett glas vitt vin, då helst från Chardonnay-druvan. Det höjer smakupplevelsen ytterligare en lite bit. Se så, med denna inledning, så kan det bara gå alldeles förträffligt på din middag.

Smaklig inledning på måltiden.

Förrätt med ägg och Emilskinka

Förrätt med ägg och Emilskinka