Här är en riktig höjdare, igen. Det är Birgitta som har skapt denna kalla Gaspacho. Enkel att göra och resultatet blir väldigt gott.
Du behöver följande ingredienser till fyra personer
- 250 gr körsbärstomater
- 1 gul paprika
- 0,5 gurka
- 4 dl kall grönsaksbuljong
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 grön paprika
- 4 vitlöksklyftor
- 3 schalottenlökar
- 2 dl Crème Fraiche
Gör så här
Börja med att skära den gula paprikan (Kärna ur den först) schalottenlöken och två vitlöksklyftor i mindre bitar. Grovhacka tomaterna. Skär halva biten av gurkan i mindre bitar (Den andra halvan har du till garnering). Lägg i allt samman i grönsaksbuljongen. Ta fram din stavmix och mixa allt, så att du får en jämn soppa. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.Skär den gröna paprikan i bitar och garnera med den och den skivade gurkan.
Blanda samma Crème Fraiche med de två pressade eller hackade vitlöksklyftorna.
Servera
Häll upp Gaspachon i dina fina soppskålar. Garnera med paprika, gurka och en klicka av din vitlöksbaserade Crème Fraiche. Servera gärna med ett varmt vitlöksbröd.