Stuvade morötter – Prinsessornas kokbok

Stuvade morötter – det är godsaker det

Det här är ju en gammal goding som jag hittade i Prinsessornas kokbok. Man kan stuva det mesta. Här är det goda morötter som stuvas.

Till sex portioner behöver du följande ingredienser

  • 5 stora morötter
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk mjöl
  • 0,5 dl grädde (Ev mjölk)
  • persilja
  • salt

Gör så här

Börja med att skala morötterna och slanta upp dom i jämna skivor. Koka morötterna i lite lätt saltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vatten så att du har ungefär fem deciliter. Blanda redningen av grädden och mjölet. Vispa i redningen i kastrullen och låt det puttra under några minuter. Redningen ska tjockna till lite. Smaka av och kryddas efter behag.

Servering

Strax innan servering av den varma morotsstuvningen stör du över den hackade persiljan. Till detta kan du ha stekt fläsk, falukorv eller kanske lite kokt kött.

Smaklig måltid.