Åter en Tapas rätt. Denna gång med sparris och Schwarzwald skinka. Egentligen kan du använda vilken lufttorkad skinka som helst. Jag har dock fastnat för Schwarzwald. jag tycker den är lagom salt och fantastiskt god.
Du behöver följande ingredienser till fyra personer
- 12 Sparrisar
- 12 skivor Schwarzwald skinka
- Flingsalt
- Olja
- Smör
Gör så här
Koka upp vatten och preparera med salt och olja. När det hela kokar, lägg i sparrisen och låt den koka i någon liten minut. Ta upp sparrisen och låt de torka av en liten stund. Linda en skiva Schwarzwaldskinka runt varje sparris. Ta fram stekpannan, sätt på plattan, och lägg i smöret. När det tystnat lägger du i sparrisen i några minuter. Skinkan ska ta lite färg. Så, det är färdigt att servera.
Servera
Du kan servera detta som förrätt eller som en del i Tapas. Bara att välja. De är försvinnande goda oavsett hur du gör.