Morotssoppa med apelsinkräm

Nu står godsakerna som spö i backen på vår blogg, denna gång en kryddig morotssoppa med apelsinkräm. Det vattnas ännu i munnen, trots att det är några dagar sedan hustrun ställde fram denna delikatess. Det finns en hel del ingredienser, och det är en del jobb med att göra den. Ta chansen och prova, jag kan utlova att du blir glad och nöjd.

Det här är ingredienserna för fyra personer:

  • 800 gr morötter
  • 1 gul lök
  • smör
  • 8 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av en apelsin
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 tsk honung
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • En färsk koriander

Gör så här:

Blanda Crème Fraiche med apelsinskalen och ställ det i kylen.
Skala och skär morötterna i skivor.
Hacka lök och vitlök. Ta fram kastrullen och fräs lök och vitlök i smöret. Det tar någon minut. Häll i morötterna och låt det fräsa i ytterligare fem minuter. Rör under tiden så att det inte bränner fast.
Häll på fond, vatten och vin. Låt det koka tills morötterna är mjuka. Det kan ta cirka tjugo minuter.
Ta av soppan från värmen och låt den svalna lite. Ta fram din stavmixer och kör så att soppan blir slät och fin. Smaka av. Är den för tjock kan du ju alltid ge den lite mera vatten eller varför inte, lite mera vin.
Krydda med spiskummin, curry, salt och peppar. Tillsätt honung och apelsinjuice. rör om och se till att allt blandas ordentligt.

Servering:

Ta fram dina fina soppskålar och fördela lagom mängd soppa i varje skål. Lägg i en klick av din apelsinkräm. Har du koriander hemma, ja då klipper du över lite. Servera gärna med ett gott bröd. Så är det bara att njuta av denna delikatess. Spara gärna receptet, jag tror nämligen att du vill ha denna soppa om och om igen.

apelsin

Morotssoppa med apelsinsmak

Morotssoppa med apelsinsmak