Stekt torskrygg med rödbetor

När jag ska äta ensam här hemma blir det nästan alltid fisk. I dag blev det en helt ny fiskrätt för mig. Jag försöker minska ner på potatis och bröd så jag tog rödbetor i stället för potatis – skulle visa sig vara ett mycket bra beslut. Rödbetor innehåller lite färre kolhydrater än potatis. Rödbetorna gifte sig verkligen med tillbehöret som var creme fraiche med dijonsenap. Till detta serverades gröna ärtor som jag tycker passar bra till fisk.

För två personer behövs:

2 bitar torskrygg
Smör att steka i
4 förkokta rödbetor
2 dl creme fraiche
1,5 msk dijonsenap
Ca 3 dl ärtor

Gör så här:

Krydda torsken med goda kryddor som du har hemma. Jag tog limesalt, limepeppar och en fiskkrydda. Stek dom i stekpanna med smör tills den börjar skiva sig. Skär rödbetorna i skivor och stek i smör.

Blanda creme fraiche med senapen.

Värm ärtorna

Lägg upp fint på en tallrik – man äter även med ögonen – njut