Jag marinerade mina kycklingfiléer ett dygn innan jag hade in de i ugnen. Blev hur gott som helst. Du kan variera denna rätt i princip så mycket du vill. Smaka bara av hela tiden så att det inte blir någon negativ överraskning.
Ingredienser till fyra personer:
Marinaden:
0,5 dl olivolja
0,5 dl Rapsolja, gärna med Chilismak.
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
4 kycklingfileer
600 gr färskpotatis
Gör så här:
Dagen innan gör du marinaden. Bland ihop allt ordentligt. Lägg kycklingfilén i en skål och häll över marinaden. Se till så att alla delar av filén får sin del. Täck med plast och ställ i kylen. Rör gärna om någon gång då och då.
Tag fram filén två timmar innan middagen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingfiléerna på ett ugnssäkert fat. Häll över marinaden. In i ugnen i 15 – 20 minuter. Du kollar genom att mäta temperaturen i filén. 72 – 75 grader, då är den klar.
Under tiden kokar du potatisen och fixar såsen. Vill du inte har Bearnaisesås, ta dig favorit. Jag skulle kunna tänka med en trevlig rödvinssås.
Servering:
Servera allt på en tallrik. Som tillbehör kan du ta svart vinbärsgelé. Några grönsaker piggar alltid upp.