Jag blev lite sugen på fisksoppa – så det fick det bli. En väldans massa ingredienser men den blev sagolikt god.
För 4 portioner behövs:
300 gr torsk (eller annan vit fisk)
300 gr lax
150 gr skalade räkor
1/2 purjolök
1 eller 2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2,5 dl vitt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 pkt saffran
Ca 3 msk fiskfond
Salt, svartpeppar, timjan och basilika
Börja med att skära fisken i bitar. Strimla purjolöken, finhacka vitlök och fräs i smör. Tillsätt salt, kryddor, vatten, vin, grädde och creme fraiche och sjud i ca 10 minuter.
Lägg i fisken och koka upp. Sjud sedan tills fisken är färdig. Tillsätt räkorna.
Servera med ditt favoritbröd. Jag valde ett gott knäckebröd.