Stekt torskrygg med god sås

I kväll var det bara jag som skulle ha mat och då blev det fisk. I frysen hämtade jag en fin bit torskrygg som fick under eftermiddagen. När arbetsdagen var slut satte jag på en potatis för kokning. Medan den kokade gjorde jag såsen som fick bli lite – man tager vad man haver. Den blev väldigt god.

Panerad torskrygg


När potatisen nästan var genomkokt panerade jag torsken med ägg och ströbröd och stekte den på låg värme. Till det serverade jag ångade gröna ärtor och så var denna rätt klar att avnjutas.

Panerad torskrygg med god sås
Panerad torskrygg med god sås.

Ingredienser till såsen ca 2 portioner
1,5 dl gräddfil
0,5 dl filmjölk
0,25 dl majonnäs
ca 1 dl bostongurka
Lite (efter smak) hackad syltlök
1 msk citronsaft
salt och peppar
ca 25 gr dill – jag använde frusen
Rör ihop allt och låt stå medan fisken tillreds