Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Mmm redan innan jag börjar. Jag var gräsänkling några dagar i helgen. Kära hustrun gillar inte fläskpannkaka, så vad att göra.

Jo, fram med följande ingredienser:
3 ägg
1 liter mjölk
4 dl mjöl
salt
(ev lite socker)
600 – 800 gr fläsk.

Och så gör du så här: Börja med att vispa samman smeten. Lägg i torrvaror och blanda. Fyll på med all mjölk och avsluta med att knäcka i de tre äggen. Låt sedan smeten stå en stund och samla sig. Kanske en timme.

Börja sedan med att sätta på ugnen på 225 grader. Tärna och stek fläsket ganska väl. Häll lite av stekfettet i en plåt, 30 * 40 cm. Sedan kan du hälla bort resterade fett. Lägg fläsket på plåten. Fyll på med smeten. Blanda lite lagom och in i ugnen cirka 40 minuter. När den är lagom tar du ut pannkakan. dela i så stora bitar du vill ha. Jag brukar ta åtta bitar, lagom med en bit per portion. Servera med rårörda lingon. Mmmm…