Dagens lyckade middag

Ingredienser: (4 personer)

10 – 12 medelstora potatisar

4 kycklingfiléer

Torkad dragon

Flytande smör/margarin

Rapsolja

Stark och smakrik ost

1 lök

3 – 4 tomater

1 dl vispgrädde


Bearnaisåstyp, egen modell

3 äggulor

vitpeppar

Vitvinsvinäger

Dragon

Paprikapulver

40 gr smält smör


Dagens lyckade middag. Börja med dragonpotatisen. Det är ungefär som Hasselbackspotatis. Skala potatisen. Sedan skivar du den, men inte helt igenom. Lägg allt i en ugnsfast form, som du har smörat lite. Blanda ihop någon matsked flytande smör/margarin och rapsolja med dragon och salt till angenäm styrka. Pensla potatisen och ställ in den i ugnen, som du har på ca 225 grader. De ska vara i ugnen 30 – 35 minuter. 


Under tiden steker du kycklingfiléer i lite smör i vanlig stekpanna. Plocka upp filéerna och placera även dom i en ugnsfast form. När det är 15 minuter kvar av potatisen, sätter du in kycklingfiléerna i ugnen. Då blir allt klart samtidigt. När du ställer in kycklingen tar du ut potatisen och lägger på den smakrika rivna osten på potatisen, som du sedan ställer in i ugnen igen.


Den stekpanna du hade till filéerna använder du med att fräsa upp löken. När den är lagom mjuk lägger du i tomaterna några minuter och reder av med visp grädden.


Bearnaisås är en egen modell. Lägg tre äggulor i en bunke tillsammans med lite vitpeppar och vitvinsvinäger. Vispa så att det blir ungefär som muffinssmet. Häll i det smälta smöret, lite i början, mera efterhand. Jag brukar krydda på med paprika pulver, så att det blir lite sting.


Ja, nu är det bara att njuta. Jag skulle kunna tänka mig att man serverar det hela med någon form av gelé.