Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Ibland behövs det en klassiker för att komma igång med en middag. I Lördags gjorde jag en sådan, och den blev som vanligt, det vill säga helt perfekt. En del ädelost från Kvibille, valnötter, äpplen och vanlig rödkål. Se så, vad det går.
De här ingredienserna behöver du för fyra personer:
En bit Kvibille ädelost (140 gr)
3 msk Créme Fraiche
1 äpple av syrlig sort
150 gr valnötter
Några blad Rödkål
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med att sätta på stekpannan och rosta valnötterna. Häll gärna i lite olivolja. Var uppmärksam, så att du icke bränner valnötterna, det kan gå snabbt.
Smula sönder ädelosten. Lägg sedan i Créme Fraiche och lite olivolja. Blanda ordentligt. Tärna äpplet i lagom små tärningar. Är du på riktigt gott humör, ja då skalar du äpplet först. Lägg i det i smeten. Smaka av din godsak med salt och peppar.
Servering:
Ta fram några rödkålsblad och lägg på ett fat. Om du vill, så kan du förvälla rödkålen någon liten minut. Fördela din smet på fyra olika fat. Toppa med de rostade valnötterna. Servera godsaken med aftonens dryck, och festen är inledd.
Serveringstips:
Jag la detta på ett fat. Ganska snyggt. Men du kan mycket väl lägga det i ett cocktailglas. Då anpassar du rödkålen på sidorna, lägger din smet i botten och toppar med valnötterna.
Jag hade Kvibille Gräddädel i min. De har ju skapat ett antal ädelostar och varför inte variera med lite olika. Det piggar alltid upp. Vill du icke ha ädel, så kan du plocka i en vanlig hårdost. Då ska det helst vara en sådan modell som nästan ramlar sönder bara man tittar på den, en riktigt blöt och stark prästost, eller brännvinsost. Det viktiga är att du får en smakrik ost, då den är basen för smaken i denna rätt. Andra färskostar bör kunna fungera, dock är de ofta med betydligt mindre smak. Prova dig fram.