Ananaskaka – ett mästerverk i ugnen

Ananaskaka de Lux…

Ja, vad ska man säga om detta mästerverk. Vidunderligt god. Du ser, den hann knappt bli klar innan den nästan åts upp. och vi är då bara två personer. Ett gott betyg. För att göra denna fantastiskt goda ananaskaka behöver du följande ingredienser:

    Kakan

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning

  • 3 dl krossad ananas
  • Glasyr

  • 2 msk smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torrvarorna för sig och rör sedan i det i äggsmeten. Tillsätt vatten. Häll smeten i en bröad form, cirka 1,5 liter. Grädda i ugnen cirka 45 minuter i 200 grader. Ta ut kakan och låt den svalna lite.
Koka glasyren genom att blanda ägg och smör i en kastrull och låt det sjuda lätt i någon liten minut. Tillsätt socker, kokosflingor och vaniljsocker. Häl bort det mesta av spaden i ananasen och bre på den på kakan. Bre sedan glasyren över. In med hela kakan i ugnen igen i cirka 15 minuter i samma 200 grader. Ta ut kakan och låt den åter svalna en stund innan du provsmakar på denna delikatess.

Ananaskaka

Ananaskaka – Suveränt god