Äppelkaka – Årets godaste, redan?

Redan årets godaste äppelkaka. och årets äpplen har inte kommit, ännu

Var ska det här sluta. Jag har redan hittat årets godaste recept på äppelkaka. Det behövs ingen annan inspiration än att följa detta enkla, men ack så goda recept. Denna hemlagade äppelkaka slår ut det mesta annan jag har provat. och då har jag ändå lite varianter i bakfickan. Så ska du bli lycklig idag, eller festa till det och njuta in grannen på något riktigt godis, ta då del av detta enkla recept.

Till sex personer behöver du följande ingredienser

  • 4 – 6 äpplen
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • lite salt
  • 2 st ägg
  • 100 gr smör

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i smöret och äggen i de torra ingredienserna och blanda väl. Ta fram dina favoritäpplen. Skala och kärna ur. Dels sedan äpplena i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form. Om du är på riktigt gott humör, strö över lite kanel. Sist lägger du din smet över äpplena. Lägg smeten så jämt som du bara kan. Efterhand som äppelkakan bakas, så rinner smeten ner och blandas med dina äpplen.

Baka

Ugnen har du satt på 225 grader. Sätt in din äpplekaka på mellersta och låt den stå i cirka 45 minuter. Känn av med en sticka om den är klar. Det ska vara torrt och mjukt. Ev behöver du lägga lite aluminiumfolie ovanpå, så att du inte bränner ovandelen.

Servering

Denna goda äppelkaka kan du nästan äta utan några tillbehör. Dock passar alltid en god vaniljsås eller bara vispad grädde.

Varianter

Jag har, som jag skrev i början, lite tankar på en del varianter på denna goda äppelkaka. Lite inspiration av våren tänker jag prova med lite olika frukter och bär. Men jag kan även tänka mig att byta ut vetemjöl mot havregryn och sockret mot Agavesirap, allt för att kunna diabetiker ta del av denna njutbarhet.

Äppelkaka - Årets godaste

Äppelkaka – Årets godaste