Äppelkaka Laholms eller…

Jag vet inte riktigt vad den ska kallas, så det får bli
hemtrakter, Laholmsäppelkaka… Jag har bakat den förut, receptet
är klassiskt, så häng på… Ingredienser 125 gr smör 1,5 dl socker
3 ägg 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 2 msk mjölk 3 – 4 äpplen
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Bröa en bakform
på ca 25 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Häll i det
smälta och lite svalnande smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Blanda i allt och då även någon msk mjölk till en slät smet. Tippa
upp i bakformen, och smaka inte för mycket. Det är godsaker vi
talar om. Skala och klyfta äpplen och tryck i smeten. Ev strör du
lite socker över om äpplena är alldeles för syrliga. In i ugnen i
ca 40 minuter. Servera med vaniljsås och du blir dagens populäraste
person, troligtvis igen.