Årets första Påskägg…

Här är årets första Påskägg, naturligtvis perfekt kokt. Nu återstår bara 3,5 ägg tills jag når det manliga snittet av att äta ägg i påsk. Jag tror jag hjälper till att höja detta snitt. Jag ska numera ta tre ägg om dagen och på det sättet sänka både vikt och kolesterol. Häng med på den resan via min blogg BloggenOmDiabetes.

Så här kokar du ett ägg perfekt med följande ingredienser:

Ett antal ägg
Vatten

Gör så här:
Lägg äggen i en kastrull. Fyll på med ljummet vatten så att det täcker äggen. Sätt på spisen på högsta och sätt kastrullen på plattan. Låt koka upp och koka i två minuter. Stäng av plattan och låt kastrullen stå kvar i fyra minuter. Häll av det varma vattnet och låt kastrullen stå under rinnande kallt vatten i en minut. Skala toppen, lite salt efter smak och tycke. Sedan kan du njuta av det perfekta ägget.

Glöm inte var du lärde dig detta…

Glad Påsk

20130329-063425.jpg