Årets första Semla

Årets första semla kom i går. Ganska tidigt tycker en del, alldeles för sent tycker jag. Låt vara hur det vill med detta. Så här kom de fem första till.

Ingredienser:
Släta Semlebullar inköpta på ICA Maxi
4 dl vispgrädde
125 gr Mandelmassa 50%
några sötmandlar.

Gör så här:
Börja med att hacka mandlarna ordentligt. Jag kör i min lilla matberedaren med kniven, så det blir ordentligt gjort. Lägg sedan i mandelmassan och lite vatten. Kör tills det blir en lagom mjuk massa.

Vispa grädden. Jag har lite socker i och ibland även lite vaniljsocker. Skär av toppen på bullarna. Lägg sedan en klick mandelmassa och toppa med rejält med vispgrädde. Sedan sätter du på locket och toppar med florsocker.

Njut, antingen rent, med en kopp kaffe och kanske som en hetvägg ( med varm mjölk).

20130112-080130.jpg