Ärthummus på mitt sätt #hosfindus

Jag var ju på ett trevligt studiebesök på Findus häromveckan. Fick smaka på en alldeles ljuvlig Ärthummus gjord på deras reklamärta, Ebba. Receptet finns på deras hemsida. Jag har försökt några gånger, men se det har gått åt … Just nu har jag lyckats. Då har jag ändrat från Findus recept och pillrat i lite eget. Nu blev den alldeles underbar. Så vill ni ha en smakupplevelse, häng med på denna. Följande ingredienser hade jag:
200 gr Ebba ärtor
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
Några stänk vitvinsvinäger
Några cl neutral rapsolja
En msk majonäs
Krydda med lite salt och peppar

Gör så här:
I med allt i matberedaren. Kör på max tills det är en smet. Smaka av. Njut…

Du kan han den till kvällens dip eller som en krydda på maten. Jag har den i afton till mina ostgratinerade fläskkotletter. Det blev en riktig höjdare.

20130427-182038.jpg