Att läsa recept utan linser!

Använder du, liksom jag, glasögon när du ska läsa. Då vet du vila problem det är när du ska läsa recept, och samtidigt vara lite kreativ vid spisen. Numera kan du mycket enkelt handla linser på nätet Då blir du av med de flesta av din problem, i vart fall när du ska laga mat efter recept.

Det skulle exempelvis vara lite problem om du ska ha i fem deciliter mjöl i degen och du i stället läser det som mjölk. Då blir degen garanterat lös och väldigt ohanterlig.

Det andra problemet med glasögonen är att de alltid hamnar på fel ställe.använder du glasögon bara när du läser, så gör du kanske en GW-Perssonmodell, det vill säga, skjuter upp dom i pannan. Är håret lite otvättat märks det direkt på dina glasögon. Då måste du fram med putsduken, putsa glasögonen och sätra på dom igen.

Står du vid spisen och kokar något. Lyft på locket, ångan stiger och… Visst det är direkt imma på glasögonen. Det brukar i och för sig försvinna relativt fort, men det är väldigt irriterande.

Har du stekt fläsk, och fått ett stänk på glasögonen? Det är betydligt värre än att få en GW variant. Fettet liksom suger in i glaset och det måste putsas ordentligt innan det försvinner. Måste för det mesta använda någon form av rengöringsmedel för att kunna få glasögonen användbara igen.

Tappa glasögonen i soppan är inte kul. Du måste fuska upp dom ganska snabbt och dom blir yttterst varma, ha under förutsättning att du håller på att koka soppan. Är det en kall soppa brukar det feta fastna på glasögonen, och du behöver göra en fullständig rengöring.

Enklast är då naturligtvis att ha linser. Bara att pillra in på morgonen, ofta med lite vätska. Och så kan du glömma bort dom under hela dagen.