Att spela på nätet

Att spela har nog varit ett av människans största intresse sett över tiden. Själv minns jag bardomens vårar där man hela tiden längtade till rasten på våren. Det var tiden innan jag som pojke förstod finessen med flickor, det vill säga innan tio elva års ålder. När klockan ringde kastade man sig ut på skolgården och längst bort, under några träd fanns det små banor där man kunde spela kula.

Vi spelade båda sten och glaskulor. Stenkulorna var värda ett öre, glaskulorna var värda från tio öre upp till femtio öre. Stora pengar med tanke på att veckopengen var två kronor.

Nu har jag växt upp till en ståtlig man på drygt femtio år. Funderar lite på om barnen ännu spelar på skolgården eller om man stannar kvar inomhus och spelar kula på dator. Finns det kulspel på datorn? Jag har inte sett något. Det känns på något sätt som om tiden på spelområdet har sprungit ifrån mig. Stenkulorna är numera utbytta mot andra kulor, de som kommer från vapen. Eller kanske enkrunor… Använder man sig av pengar, så finns det på ett naturligare sätt spel som flyttat från verkligenhet till nätet. Det finns Bingo, Roulette, Black Jack och vad allt nu heter. Det som jag i mina sena tonårsår stod på krogen och försökte lära med en sen lördagsnatt. Det ska villigt erkännas att det inte gick något vidare.

Numera kan jag glatt glida ur sängen en pigg Söndagsmorgon, koka kaffe och logga in på någon lämplig spelsajt och spela seriöst på många av dessa spel. Det finns en del spel som tidigare inte förekom i Sverige eller på svenska klubbar. Dessa måste läras in ny taktik och du kan hitta regler och tips på den nya sajten Svensk Casinoservice. Titta in på den, så får du säkerligen lite tips och idéer.

Lär du dig tillräckligt mycket, och har lite tur, så kan du säkerligen spela ihop till en njutbar söndagsmiddag på restaurang innan klockan sex på morgonen. Har du lite oflyt kan det bli skorpor och vatten.