Bacon och Ädelkost till förrätten.

Det här är gott att starta en middag med. Bacon, ädelost och lite ugnsbakat bröd. Enkelt och det kan knappast misslyckats. Ja, du kan bränna vid brödet, men då plockar du fram några skivor till, ger de gäster som kommit en lätt påfyllning i glaset, så ordnar det sig till det allra bästa.

Ingredienser till fyra personer.

Här kan du välja lite som du vill. Vi valde att ha två bröd till varje portion. Har du en kraftig varmrätt, så blir det kanske bättre med bara en skiva till varje. Å andra sidan, är det en lång sittning, varmrätten står inte i farstun och väntar, så kan du definitivt ta två.

Fyra eller åtta skivor bröd från Painrice
Ädelost, Kvibilles passar bäst enligt vår åsikt.
Bacon
Rapsolja

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Skär upp brödet. Har du Painrice, skär brödet lite snett, så att du får större bitar. Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Häll över lite rapsolja, helst en neutral rapsolja. In i ugnen i några minuter, brödet ska bara ta lite färg.
Stek bacon så att den blir knaperstekt.

Montera.

Ta ett bröd, bre på lagom med ädelost och toppa med en eller två baconskivor.

Servera:

Dessa godsaker ska ätas så som de är. Du kan välja att äta de varma eller kalla. Lite ljumna föredrar jag. Servera gärna med ett gott lätt vin. Är det sommar, så kan du gärna ta fram en flaska Rosé. Det kan du i ock för sig även göra på vintern. Jag förknippar Rosé med sommar, därav min rekommendation.

Tips:

Om du inte gillar ädelosten så kan du givetvis byta ut den mot en färskost eller en stark hårdost. Jag tycker det är viktigt att det är ordentligt med smak på osten, det är ändå den som är stjärnan i denna förrätt.

Ädelost och bacon till förrätten

Ädelost och bacon till förrätten