Baconinlindad fläskfile med lite fyllning till middag idag.

Fläskfile är aldrig fel. Här pillrar jag in den i Bacon och fyller den med senapsgodis. Följande Ingredienser till fyra pers:
En fläskfile på cirka 500 gr
Ca 200 gr bacon
Fyllning
100 gr Philiadepiaost
2 msk mild svensk senap
1 msk Dijonsenap

Gör så här: ugnen på 175 grader. Ta ur fläskfilen och ansa den lite. Lägg becon på ett skärbräde så att du kan rulla fläskfilen. Lägg sedan fläskfilen över och gör ett snitt. Blanda Philadelpiaosten och de båda senapssorterna och fyll i skåran. Rulla sedan ihop med Bacon omkring. Lägg på en eldfast form, och se till att fyllningen är överst. Och så in i den varma ugnen. Jag brukar ju krydda med salt, peppar och gärna lite av min favorit, paprikakrydda.

Låt stå i ugnen cirka 45 minuter. Är du riktigt seriös, ja då plockar du fram termometern och låter den gå till 75 – 77 grader. Potatis i någon form är gott till detta. Kanske också en gräddsås, eller en mycket mild senapssås, för att ta upp senapssmaken i filen. Det finns många varianter. Vill du fresta med vin, så bör ett ljust rött vin vara att föredra.

20130121-171036.jpg