Baconinlindad kyckling – Det blir lördagsgodis och i veckan

Några enkla ingredienser, så är lördagsmiddagen klar. Lite småjobb och sedan mestadels rast, ja det är ett bekvämt och härligt sett att laga god mat, ett sätt som jag gillar. Kyckling och bacon är huvudingredienserna i denna enkla maträtt.

Du behöver följande ingredienser till fyra personer

  • 2 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1,5 dl vispgrädde
  • smör
  • Dragon
  • soja
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med att skära av den lilla flärpen som alltid finns på kycklingfilén. Den rullar du sedan ihop till en egen liten bit. Det blir en bonusbit. Ta fram stekpannan, lägg i en klick smör och bryn kycklingfilén lite, så pass att det blir lite stekyta. Ta sedan upp filén och linda två skivor bacon om varje bit. Dra lite i baconet innan du lindar det omkring filén. Stek detta så att det blir lite stekyta även här. Lägg det sedan i ett ungfast fat. Hacka den gula löken och strö över. Blanda Crème Fraiche och vispgrädde. Smaka av med dragon, soja, salt och peppar. Häll detta över den baconinlindade kycklingfilén och så in i ugnen, som du har ställt på knappt 225 grader. Låt det puttra där i r0 – 45 minuter. Under tiden sätter du på potatis och låter den koka färdigt. När potatisen börjat koka och du dragit ner värmen på lagom nivå, så har du nästan 30 minuter där du kan göra annat. Läsa en bok, ta en dusch, kolla på nätet eller vad du nu vill. Den här typen av matlagning gillar jag ganska väl, när man kan ta en rast mitt i allting. Bonus för detta.

Servering

Till serveringen av denna, baconinlindad kycklingfilé, ska du helst ha din hemmagjorda vinbärsgelé. Vill du servera vin till detta, skulle jag föreslå ett gott tyskt eller franskt Riesling. Vill du ha den röda varianten av denna dryck, så bör det komma från det franska vindistriktet Bourgogne, kryddigt och mustigt.

Baconinlindad kycklingfilé

Baconinlindad kycklingfilé