Baconpannkaka…

Ja, jag vet inte. Egentligen är det en fläskpannkaka. Jag har inget fläsk hemma, dock ligger några paket bacon och väntar på mig. Det är dessutom LCHF-tider i mitt hem. Bacon är bra i denna kost, har jag hört.

Här är receptet:
420 gr bacon (3 paket)
5 dl vispgrädde
12 ägg
lite salt

Gör så här:
Sätt på ugnen i 200 grader. Knäck i äggen i en bunke och vispa så att det är på gång att tjockna. Häll då i grädde och vispa ytterligare en stund, det ska bara börja tjockna. Salta lite. Låt stå.

Klipp bacon i betydligt mindre bitar och bryn till det lite lätt i stekpannan. Ta sedan fram en långpanna. Häll i bacon, inklusive det mesta av fettet, i vart fall det grumliga, där sitter smaken. Sedan slår du över pannkakssmeten. Sedan in i ugnen. Det bör ta 25 – 30 minuter innan det hela är klart. Servera med lingon. Har du LCHF får du inte ha sockrat lingonen utan ta ett sötningsmedel.

Ska du har riktigt kalas, då vispar du upp några deciliter grädde. När det nästan är färdigvispat lägger du i vanliga lingon, och så har du skapat en magnifik lingongrädde. Kan kanske sötas extremt lite med sötningsmedel.

Ahh dags att njuta. Jag ska göra detta i afton och bilden kommer då.