Bakad eller grillad potatis

Grillad potatis

Så här i grilltider kan det knappast bli enklare att fixa maten. Det egentliga jobbet görs i köket innan själva matlagningen. Sedan är det bara att ha koll på grillen, så sköter sig resten av sig själv. Potatis slår du bara in i folie och låter det ligga på grillen en timme. Under tiden kan du förnöjsamt sitta på stolen bredvid och kolla. Antingen på grillen eller på något annat. Själv brukar jag titta in lite närmare på vår fina trädgård. Njutbart.

Till två personer behöver du följande ingredienser för grillad potatis

2 stora potatisar
Aluminiumform

Gör så här

Börja med att skölja av potatisen. Torka av dom och slå sedan in i folien. Grillen har du redan tänt och den har nu perfekt glöd. Lägg potatisen så att den får en indirekt grillning. Du ska alltså inte ha potatisen direkt över glöden, då blir den bränd. Låt det ligga på sidan. Det är tillräckligt varm för att den ska bli klar. När potatisen är mjuk, ja då är den färdig. Bara att plocka av och servera. Potatisen brukar vilja ligga knappt en timme på grillen för att bli klar. Du ser, en hel timme då du kan sitta i sommarstolen och bara njuta. Du jobbar ju, du grillar. Det finns ingen som har mage nog att störa dig i ditt viktiga uppdrag.

Servering

Ja, du serverar den här goda potatisen med något du har grillat. Innan servering snittar du upp folien och öppnar potatisen. Du kan givetvis lägga i någon röra eller varför inte enbart lite vanligt smör. Salt behöver du också. Så är det bara att njuta.

Egentligen behöver du inget tillbehör, som sallad eller/och grillat kött. Gör du en god mojs, ja då räcker det definitivt. Eller som jag alltid har, lite flingsalt och vanligt smör. Det kan inte bli bättre.

Grillad Potatis

Grillad Potatis