Belgiska Våfflor

Ingredienser

I slutet av Mars är det Våffeldagen. Jag tänkte fresta med lite Belgiska våfflor. Du behöver dessa ingredienser till dina goda Belgiska våfflor:

4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3,6 dl mjölk 3%
2 ägg
200 gr smält smör

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Separera äggen. Häll i mjälk och äggulorna. Rör om så att du får en jämn smet. Rör i det avsvalnande smälta smöret.

Vispa äggvitorna fluffigt och vänd ner detta i smeten. Låt gärna smeten stå någon liten timme, och mogna till sig.
Grädda våfflorna i ditt våffeljärn. Har du inget fölr Belgiska våffler, så går det lika bra med ditt vanliga.

Till serveringen
Nu börjar det roliga, att äta våfflorna. Servera med en god sylt, vispgrädde, och/eller vaniljglass. Du kan toppa det hela med chokladsåsen. Men bara för att allt finns, så ska du nog inte peta på allt. Det kan bli för mycket av det goda. Ta hellre fler gånger, men olika saker på.