Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Nu börjar pastamaskinen komma till användning. Jag tror jag fått ordning på degen och kan nu krydda den vackert och fint. Till detta la jag en vanlig biff och en svagt kryddad pepparsås. Det är lite piller. Jag lovar att det är mödan värt. Häng med:
Ingredienser för två personer:
2 välmörade biffar
Smör
Till såsen:
Några sorters hela pepparkorn 2 – 3 cl
1 röd lök
1 dl torrt vitt vin
5 cl kycklingfond
1 – 3 vitlöksklyftor (beroende av hur mycket du gillar vitlök)
Kryddor i form av timjan, dragon och liknande efter behag.
Gör så här:
Börja med såsen. Hacka löken och vitlöken. Sätt på en kastrull och lägg i smöret. När det tystnat, lägg i löken och vitlöken. Låt det fräsa till en stund så att det blir mjukt. Någon minut högst, annars bränner du vitlöken. Då blir det inte gott.Häll på vin, kycklingfond och vatten samt lägg i pepparkornen. Låt småputtra i 15 – 20 minuter. Smaka av. Är det gott, ja då silar du bort allt utom vätskan. Ställ på plattan igen och oka in Créme Fraiche och grädden. Ev kan du lägga i lite salt, men smaka först.
Pastan är enkel. Du blandar mjölet, ägget, vatten och salt till en jämn och smidig deg. Lägg i plastpåse och låt ligga i kylen en timme eller två. Ta fram pastamaskinen, kavla och skapa den pasta du vill ha. Koka pastan riktigt med vatten som du toppar med lite salt och olja. Det tar oftast någon minut. Häll bort vattnet. Lägg i Créme Fraiche och krydda med dina älsklingskryddor till angenäm smak.
Biffarna steker du som vanlig i smör. Lägg upp på tallrik och se till att det är minst åtta minuter kvar innan ni ska äta. Biffarna behöver vila.
Du lägger upp biffen på tallriken, lite pasta, kryddar med din fantastiska sås. Är du riktigt på det gröna, ja då har du givetvis en smakfull sallad att servera.