Blåbärspaj

En paj utan pajskal. Jag vet inte riktigt var jag hittade receptet. Nästa gång blir det med pajskal. För det blir en nästa gång. Den var så innerligt god att jag knappt vill dela med mig.

Ingredienser:
300 gr blåbär, frusna eller färska spelar mindre roll.
2 msk potatismjöl
0,5 dl socker

Degen
100 gr smör
0,75 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1,5 dl mandelspån
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Under tiden blandar du de övriga ingredienserna till degen. När smöret är smält drar du av pannan och blandar i de torra ingredienserna. Låt svälla i minst 10 minuter.

Häll blåbär i en form på ca 25 cm i diameter. Blanda socker och potatismjöl och strö över det över blåbären. Skaka så att det blandas. Smula över degen. Det gör enklast med fingrarna.

Slutligen, in i ugnen på 18 – 20 minuter. Servera med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Pajen är så god att du kan äta den utan tillbehör.

20130506-123641.jpg