Början på Gulaschgryta

20130119-125024.jpg

Här är början på Gulaschgryta. Jag tror att jag har ett recept här tidigare. Det här är troligtvis annorlunda. Följande Ingredienser finns:
500 gr nötkött av innanlår
2 gula lökar
Paprikakryddor
0,5 dl matolja/olivolja
50 gr smör
1 dl vispgrädde
Salt och peppar
700 gr potatis

Gör så här: börja med att skala och hacka löken och bryn den lite snabbt i stekpannan. Tärna köttet i centimeterbitar. Ta fram gjutjärnsgrytan, häll i det mesta av oljan och smöret. När det tystnar lägger du i lite kött. Bryn köttet i flera omgångar och se till att det steker, det vill säga, behåll värmen. När allt köttet är brynt lägger du i löken, kryddar till angenäm smak och slå på vatten så att det med råge täcker. Låt det småputtra en bra stund. Minst en timme. Jag brukar låta det småkoka i två timmar. Då blir köttet mört och riktigt gott.

När du har 15 -20 minuter kvar lägger du i potatisen. Den har du dessförinnan skalat och tärnat eller skivat. Låt det koka färdigt.

Njut av din helt underbara GulaschGryta.