Mumin muggar Här finns ett urval av alla dess vackra muninmuggar som finns. Du klickar på bilden, så kommer du till vår sponsor, Cervera. Där kan du beställa ditt alldeles egna exemplar den och alla andra vackra muggar. muggen.
Gjutjärnspanna är en dröm för mångaHar du en gjutjärnspanna i kastrullskåpet? Då kan du vara lycklig. Det finns så mycket du kan använda den till, här är några exempel.Baka med en gjutjärnspannaBlanda degen enligt detta recept. Lös upp 10 gram jäst och en tesked honung i 6 del vatten. Tillsätt 450 gram vetemjöl och 200 gram Fullkornsmjöl eller rågmjöl, samt - Fortsätt läsa...
Ibland blir jag bara så trött på att laga mat. Då händer det att jag hämtar mat på en catering firma.Jag har mycket egen inspiration och jag tycker om att laga god mat. Du ser säkert alla goda recept på denna blogg.
Ska jag däremot ha ett stort kalas, då blir jag alltid inspirerad och tycker det ska bli väldigt kul att ordna all mat. Jag kan tänka mig att jobba på en Cateringfirma och där kunna inspireras. Ett glatt gäng som tillsammans komponerar en bra måltid, frukost, lunch eller middag. Och så får man ge sig in i matkonstens alla vrår, göra sitt yttersta och till slut står man där med segerns sötma rinnandes längs kinderna. Då är gästerna nöjda och man kan känna att man har gjort ett riktigt gott jobb.
Vill du ha färska jordgubbar? Lugn, Cateringfirman ordna det utan problem.
Innan allt kommer igång ska det planeras. Ja det är egentligen ingen skillnad om jag bjuder kära hustrun på hemmagjord kvällsmål eller om det är en tre-rätters för 250 personer. Principen är den samma. Först, vad ska tillagas. Planering i form av frågan som vad finns hemma och vad behöver hämtas hem. Därefter en tur till butiken eller grissisten. Bra råvaror är alltid en förutsättning för att det ska bli bra.
När det börjar dra ihop sig ska spisen på, ugnen värmas, kastrullerna användas. Tajming är bra. Är dt bara en förrätt, ja då ska allt vara klart samtidigt. Potatisen ska vara färdigkokt i samma stund som köttet legat till sig, grönsakerna färdigångats och såsen gonat till sig. Lägg upp allting snyggt på tallriken och servera. Detta gör jag ensam.
Har jag 250 personer på en tre-rätters är det samma sak som ska göras. Som du förstår finns det inte en möjlighet att ordna detta själv. I stället finns det en hel del medhjälpare och stationer där var och en bidrar med sin del. Som i en kedja blir det inte bättre än den svagaste länken. Det ska även här tajmas, så att desserten inte är färdig att serveras samtidigt som förrätten bärs in. Det krävs proffs till sådant här.
Titta in på denna sida Eurocatering i Stockholm så får du en hel del inspiration. Här finns mat och andra njutbarheter som passar till de allra flesta evenemangen. Och skulle det inte passa, ring, så passar det.