Chokladfondant med vispgrädde och apelsin

Detta kommer att återkomma i vårt hem, garanterat. För första gången provade Birgitta att göra denna chokladfondat. Den ska ju vara lös i mitten och lagom bakad på utsidan. Ett mästerstycke, som lyckades. Lysande.

Till fyra personer behövs följande ingredienser:

75 gr smör
2 msk socker
1 ägg
2 äggulor
80 gr mörk choklad minst 70% kakao
2 msk vetemjöl

Apelsin
2 dl vispgrädde
Mald Kanel

Gör så här:
Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägget och äggulorna, en i taget. Smält chokladen i micron eller vattenbad, och vispa ner den i smeten. Vänd till sist ner mjölet. Smörj fyra portionsformar och fyll med smeten. Grädda i 200 grader, cirka 9 minuter.

Vänd upp fondanterna på dessertfaten. Lägg några klyftor apelsin och en klick vispgrädde. Toppa med lite kanel. Har du choklad kvar, riv lite över.

Smaka och njut.

20140105-120014.jpg