Coleslaw

Här är ett superrecept på en Coleslaw-sallad. Passar till mycket, och även som tillbehör. Här är ingredienserna:

300 gr vitkål
en gul lök
1,5 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 tsk Dijonsenap
Lingon
krydda med salt och svartpeppar

Gör så här: börja med att strimla vitkålen och så finhackar du löken i små bitar. Har du frysta eller färska lingon lägger du i lite, knappt en halv deciliter. Lingonsylt går, ta då max en matsked. Blanda creme fraiche, majonäs och dijonsenap i en skål. Smaka av och krydda med salt och svartpeppar. När du är nöjd, häll i allt tillsammans med övriga ingredienser. Blanda väl. Ställ in i kylen, och om du kan hålla dig, låt stå över natten. Jag kan sällan hålla mig mer än den tid det tar att fixa övriga delen till maträtten jag ska servera. Å andra sidan, jag brukar göra dubbel sats, och då finns det kvar till dagen efter. Innebär att jag vaknar tidigt, smyger ner i köket, och … Det är en enkel högtidsstund…

20121123-063205.jpg