Den ultimata pannkakan!

Efter 50 år i köket tror jag att jag har hittat det absolut bästa receptet för pannkakor. Prova, och du blir glatt överraskad, hoppas jag.

Ingredienser:
1 liter mellanmjölk
1 tsk socker
1 nypa salt
265 gr mjöl
4 normalstora ägg, ca 240 gr
Smör till stekning.

Gör så här:
Blanda torrvarorna. Vispa så att det blandas. Slå i mjölken under vispning. När allt är väl blandat, knäck i äggen. Vispa ordentligt så att allt är blandat. Ställ det på bänken, och låt stå ich svälla i minst en timme.

Sätt en stekpanna på plattan. Lägg i lite smör och låt det tystna. Lägg i lagom med smet, ca 1,5 dl om du har en 24 centimeters stekpanna. När det nästan stelnat, vänd på pannkakan. 15 – 25 sekunder och så ska den vara klar. Då har du rätt värme.

Fortsätt att steka alla pannkakorna. Servera med en njutbar sylt.

Och det måste ju varit din bästa pannkaka du någonsin ätit, eller?

20140128-175008.jpg