Diabetes typ 2

Jaha, nu har jag blivit sjuk, sägs det. Själv märker jag inte speciellt mycket, men jag är ju man… Borde nog lyssnat mer på både barn och hustru.

Jag har i vart fall fått noterat att det finns ett blodsockervärde som var 31 tisdagskväll. Till och med jag inser att det inte är någon höjdare, speciellt med tanke på att ett normalvärde är mellan 4 och 6. Blev akut inlagd på Hallands sjukhus. Och här har jag verkligen blivit väl omhändertagen. Vilken service och vilken härlig personal. Måste bara skriva detta.

Nu till lite allvar. Diabetes skall tas omhand. Det finns många olika sätt och vägar. För närvarande är jag fullständigt konfys, jag vet vare sig ut eller in. Jag brukar inte stå bredvid och titta på när något berör mig, och det tänker jag definitivt inte göra denna gång heller. Jag ska läsa, lyssna, prova, följa upp och se vad som verkligen fungerar för mig.

Diabetes handlar bland annat om kosten. Det är anledningen till att jag tar upp ämnet på min matblogg. Jag kommer att skriva om det jag äter, på samma sätt som tidigare. Du hittar allt om diabetes och den kost som tillhör detta under rubriken Typ 2 framöver. Sjukdomen handlar om en hel del annat, också. Motion och kost i första hand, men även mediciner, forskning, utbildning och … Ja du förstår. Själv är jag fullständigt okunnig på området, just nu. Jag har fått en maskin som mäter blodsocker och en dagbok där jag ska fylla i alla värden. Till detta två broschyrer och en bra genomgång av en dietist. Jag har mycket kvar att lära. Det är möjligt jag sätter igång en blogg om detta, jag får se.

Tills dess, häng med här.

GW