En klassiker, Pannbiff med lök

Det här är ju en riktig klassiker. Pannbiff med stekt lök, potatis och pressgurka. Vill du festa till ordentligt, ja då serverar du med hemgjord lingonsylt.

Ha i följande till sex personer:

800 blandfärs

1 dl vispgrädde

0,5 dl ströbröd

1 ägg

lite koncentrerad kalvfond

Salt & Peppar

Smör till stekning

2 – 3 gula lökar

 

Gör så här: Börja med att blanda grädde, ströbröd, ägget kalvfonden och krydda upp med salt och peppar till angenäm smak. Blanda i köttfärsen till en jämn smet. Dela upp på sex – sju bitar. Forma biffar och lägg på ett skärbräde som du skölt med vatten.  Sätt på stekpannan och lägg i en klick smör. När det tystnat lägger du i biffarna. Se till att de har plats. Stek hellre fler gånger.

Gör gärna en god skysås av stekskyn från pannbiffarna. Skala och skiva löken. Stek den gyllenbrun i en stekpanna med smör.

Servera med nykokt potatis, pressgurka och i lyxfallen, hemkokt lingonsylt. Bara att njuta.

 

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök