En riktig favorit – Dragonsås

Dragonsås, för de som gillar Dragon!

Dragonsås, för de som gillar Dragon!

Dragonsås – Den här kan jag aldrig få för mycket av

Jag vet att jag har beskrivit denna fantastiskt goda dragonsås tidigare. I går åt vi den igen, och nu måste jag bara ta chansen att lägga in den igen. Den är väldigt enkel att göra, och du får verkligen lön för mödan. Det här receptet räcker till två personer. Får du lite sås över, ja då kan du göra snittar eller något annat skoj.

Du behöver dessa ingredienser till din Dragonsås:

  • En halv rödlök
  • 1,5 dl vitt vin
  • 3 cl koncentrerad kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • Dragon, helst färsk men det fungerar med den torkade
  • En tsk dijonsenap

Gör så här:

Börja med att skala och hacka rödlöken. Fräs den i lite matfett i en stekpanna. När löken blivit mjuk, fyller du med vin och låter det koka samman i någon minut. Fyll på med kycklingfond och vispgrädde och låt det koka ytterligare någon minut. Du ska röra eller vispa hela tiden så att det inte fastnar. När det nästan är färdigt lägger du i dragonen. Helst den färska, men har du inte det, ta den torkade. Lägg i efter egen smak och tycke. Använder du den torkade dragonen, låt såsen stå någon halvtimme eller så. Då släpper smaken av Dragon lite mera och du får ännu häftigare smakupplevelse. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

Du kan använda Dragonsås till det mesta. Kött i olika varianter, kyckling och jag kan tänka mig även fisk. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Ja, man kan äta enbart denna sås. jag ska inte avslöja för mycket, men det händer att jag tar en sked då och då. jag gillar verkligen smaken som jag får i munnen. Dragon är min favoritkrydda, men det har du säkert redan listat ut.