Entrecôte med bakad potatis

Detta är en klassiker, oj så gott. En lagom stekt Entrecôte, klassisk bakpotatis, lite grönt, lite röra, och så blir det himmelskt.

Ingredienser till två personer.

2 bitar Entrecôte
3 – 4 bakpotatisar
Sallad

Fyllning till bakpotatisen:
3 dl Créme Fraiche
1 – 2 vitlöksklyftor
1 tsk Sambal Oelek
2 msk Sweet Chili sås

Gör så här:
Börja med att tvätta potatisen. Sätt den i micron en stund, tills dom blir mjuka. Det tar 10 – 15 min. Under tiden gör du i ordning salladen. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Stek Entrecôten så som du vill ha den. Lägg upp på tallrik och låt den vila några minuter. Servera med bakpotatis och sallad. Låt var och en ta av den goda fyllningen. Är du på riktigt lyxhumör, ja då toppar du med lite stenbitsrom. Gillar du inte det, ja toppa då med vanlig rökt skinka. Det blir smaskigt.

Gillar du inte vår fyllning, ja då kan du alltid göra klassikern, smör och flingsalt.

20140105-114314.jpg