Falukorv i ugn a la Holm

Denna rätt lärde jag mig att tillaga på 1970-talet. En kompis som var på besök. Holm hette han och an visade mig detta, som sedan har varit en favorit.

Ingredienser:
En lagom bit falukorv
En gul lök
Rödbetor
Senap
Smör

Gör så här: sätt ugnen på 225 grader. Ta av skinnen på korven och dela den på mitten, titta på bilden. Lägg den i den smörade formen. Lägg senap på sidorna. Skala och hacka löken. Ta upp tillräckligt med rödbetor och hacka. Fyll upp öppningen i korven.

I dag är jag på extra gott humör, så jag tog ett paket bacon. Skar i små bitar ock fräste i lite smör, och hällde överst.

In i ugnen i 35 minuter. Det ska vara så att det nästan ser bränt ut. Servera med kokt potatis och senap som tillbehör. Ett glas kobärsa (mjölk) piggar alltid upp.

20130129-172651.jpg

Bilden är tagen innan det åker in i ugnen.