Färsbiff med myntasås

Nu har kära hustrun intagit köket utan recept, igen. Det brukar bli alldeles förträffligt lyckat, och detta är inget undantag. Färsbiff med myntasås, ja en fantastisk god variant på köttfärsen. Prova, och jag kan lova att du kommer att gilla detta.

Du behöver följande ingredienser till fyra portioner

  • 4 portioner
  • 500 gr blandfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 finhackad persilja
  • En gul lök
  • 1 ägg
  • Hoisinsås
  • Mynta
  • Salt o peppar
  • Smör till stekning
  • 1 dl Crème Fraiche

Gör så här:

Börja med att skala och hacka den gula löken och gör samma sak med vitlöken. Blanda ihop lök, blandfärsen, vitlöken, persiljan och ägget. Krydda på med hoisinsås i önskad mängd. Du kan givetvis använda salt och peppar efter behag. När du är nöjd, forma till biffar och lägg på en skärbräda som du har stänkt lite vatten på.
Ta fram stekpannan och sätt på plattan med hög värme. Lägg i smöret och när det tystnat lägger du i biffarna och sänker värmen lite. Se till att du har utrymme i pannan, så att den inte kyls ner alldeles för mycket. När biffarna är färdigstekta, ta upp och lägg dom på ett fat.

Myntasåsen

Häll lite vatten i stekpannan och behåll stekskyn. Häll över i en kastrull och stekskyn som grund. Häll i Crème Fraichen och låt det hela koka upp. Fyll på med mynta till angenäm smak. Krydda med salt och peppar.

Tillbehör – stekt vitkål

Du kan givetvis servera kokt potatis, men ta till lite ovanligt, stekt vitkål. Enkelt. Du strimlar lite vitkål och lägger i den upphettade stekpannan, där du lagt en blandning av smör och olivolja. Låt det mysa lite. På slutet ringlar du över lite flytande honung. Smaskens.

Servering

Som jag skrev, du kan servera med kokt potatis, men prova den stekta vitkålen. Smaskigt. Har du hemmagjord lingonsylt hemma, så ställer du fram det. Ett glas kolsyrat vatten släpper fram de varma och goda smakerna i denna anrättning

Färsbiff med myntasås

Färsbiff med myntasås